T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / KARASU - Şehit Oktay Demirci İlkokulu

eTwinning Projemiz

 Okulumuzda 2022-2023 eğitim yılında yürütülen eTwinning (Avrupa Okul Ortaklıkları) projemiz “Kendi Şehrimin Kültür Elçisiyim” renkli etkinliklerle devam ediyor.

Deprem felaketinin getirdiği acıyla birlikte sekteye uğrayan proje kaldığı yerden devam ediyor. İngilizce öğretmeni Burak TABAN’ın öncülüğüyle 4/A sınıfının yürüttüğü bu projede öğrenciler yaşadıkları şehrin farklı yönlerini projedeki yerli ve yabancı ortaklarına çeşitli çevrimiçi etkinliklerle tanıtıyorlar. Projede Türkiye’nin farklı illerinden okullarla birlikte Kuzey Makedonya, Gürcistan, Slovakya ve Polonya’dan da ortaklar bulunuyor.

 

Proje dahilinde şimdiye dek kendilerini, okullarını ve Sakarya ilimize has kabak tatlısını tanıtan 4/A sınıfı öğrencilerimiz, son düzenlenen Kahoot! etkinliğiyle Kuzey Makedonyalı arkadaşlarıyla yarıştılar. Kuzey Makedonya’nın geleneksel kıyafetlerini tanıtan kısa bir sunumun ardından yapılan kıyasıya yarışta öğrencilerimiz hem eğlenerek öğrendiler hem de yurtdışından arkadaşlarıyla tanıştılar. Projenin etkinliklerinin Haziran ayının sonuna kadar etkinliklerle devam etmesi planlanmaktadır.

 

Avrupa Okul Ortaklıkları projeleri okulların uluslararası tanınırlığını arttırmak ve farklı ülkelerden okullar ile profesyonel bağlantılar kurmak içindir. Ayrıca öğrencilerin vizyonlarının genişlemesi, ders motivasyonlarının artması, web teknolojileri becerilerinin gelişmesi de bu projelerin sağladığı önemli faydalar arasındadır.

13-04-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.04.2023 - Güncelleme: 13.04.2023 12:38 - Görüntülenme: 89
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
eTwining Projemiz,